Rodina

     Milí čitatelia,
rodina je základom našich životov. Každý do nejakej patrí a hoci niekedy mladí muži a ženy majú pred svadbou pocit, že opúšťajú svoju starú rodinu - mamu, otca, súrodencov - získavajú tým svoju vlastnú novú rodinu a tieto dve rodiny budú vzájomne prepojené po celý zvyšok života. 
     Rodina je krásne jedinečné puto, ktoré nemá každý z nás to šťastie zažiť. Narážam na príbeh zverejnený pred dvoma dňami. Na svete sa síce nájdu siroty, ktoré nepoznajú svojich pokrvných rodičov, no i oni majú právo byť šťastné a vďaka dobrým ľuďom, ktorí si ich adoptujú, môžu aj oni prežívať radostné chvíle v kruhu rodiny. 
     Téma rodiny je po celom svete rozoberaná. Nedávno, v roku 2015, sa aj u nás na Slovensku odohralo referendum, ktoré riešilo otázky týkajúce sa rodiny a to konkrétne, či súhlasíme s tým, že manželský zväzok by mohol tvoriť aj pár rovnakého pohlavia, či súhlasíme s tým, aby si mohli homosexuálne páry adoptovať deti? Účasť na referende bola veľmi nízka. Zúčastnilo sa ho len 21,4% obyvateľov SR. Pýtam sa sama seba, kde sú tie ostatné percentá? 
     V minulosti mala rodina výlučne reprodukčnú funkciu v spoločnosti. Splodiť deti, vychovať ich aby mohli splodiť ďalšiu generáciu inovatívnych ľudí. Kedysi tvorili rodinu výlučne mama, otec a deti. Rozvodovosť bola nízka. Matky, ktoré samotné vychovávali svoje deti boli považované za akýsi unikátny výjav. A ako je to dnes? Mladé rodiny nemajú záujem o deti. Budujú si kariéru, hromadia peniaze. Klesá pôrodnosť a zvyšuje sa vek prvorodičiek. Ženy si asi myslia, že budú rovnako vitálne, schopné sa starať o novorodenca v 50-tke rovnako ako v 25-ke. Čoraz viac mladých mužov je impotentných dôsledkom elektromagnetických žiarení. Mamu a otca nahrádzajú dve matky alebo dvaja otcovia. Matky bez partnera sa stávajú čoraz viac bežnejším javom. Občas sa už nájdu aj single oteckovia. Rapídne stúpa rozvodovosť z pádnych dôvodov ako: "po rokoch sme zistili, že sa k sebe nehodíme", "je závislý na drogách, alkohole, gambluje", "podviedol ma s mojou najlepšou priateľkou", "týra nielen deti ale aj svoju ženu", "nezarába dostatok peňazí aby uživil rodinu", atď.
Prečo to tak je? 
     Osobne nemám nič proti homosexuálnym párom. Keď sa cítia byť iní, nech, keď cítia, že milujú osobu rovnakého pohlavia, ktorá im je ich lásku schopná opätovať nech, keď si chcú verejne vyznávať svoju lásku, nech. Dokonca súhlasím aj s tým, aby sa mohli zosobášiť, možno nie v kostole pretože to by ľudstvo ako celok neprežilo, ale na úrade určite. Jediné s čím naozaj nesúhlasím je to, aby si mohli adoptovať dieťa. Príde mi choré, aby takýto malý človiečik mal mať po celý svoj život na očiach, za vzor dvoch ľudí rovnakého pohlavia. Musel by byť poriadne zmätený, ani by som sa mu nečudovala. 
     Pamätám si ako som horlivo prehlasovala, keď som bola menšia, že ja sa nikdy nevydám a nikdy nebudem mať deti. Mala som na to svoj dôvod. Desila som sa pôrodu. Vlastne tento môj strach naďalej pretrváva, ale po rokoch dospievania človek zmení svoj postoj. Veľa žien je neplodných a preto dúfam, že budem mať vlastné deti, pretože v dnešnom svete je to požehnaním. Ľudia odsudzujúci dievčatá, ktoré otehotneli v mladom veku, nie sú normálni. Mali by im závidieť a zvlášť, ak majú dobrú rodinu, ktorá im je zo začiatku ochotná poskytnúť pomocnú ruku. A áno, chcem sa aj vydať. :D Nechcem ostať zatrpknutou starou dievkou, ktorá nenávidí mužov a jej život vypĺňajú telenovely, chipsy a mačky, ktorá trávi sobotňajšie večere hraním binga v dome pre seniorov. 
     Pár múdrych ľudí zo sveta kedysi o rodine prehlásili:

„Oženiť sa, založiť rodinu, prijať všetky deti, ktoré prídu, zachovať ich na tomto neistom svete a dokonca, ak to bude možné, ich trochu viesť, to je podľa môjho presvedčenia najsvetlejšia méta, čo môže človek dosiahnuť.“ – Franz Kafka

„Priateľ vás môže milovať pre vašu inteligenciu, milenka pre váš pôvab, no rodina vás miluje bez dôvodu, lebo ste sa v nej narodili a ste kus jej tela.“ – André Maurois

Uchovávanie radostnej rodiny vyžaduje mnoho od oboch, ako od rodičov, tak od detí. Každý člen rodiny sa musí určitým spôsobom stať služobníkom ostatných.“ - Ján Pavol II. 

     Tak je to teda. V rodine by sme si mali všetci pomáhať, mali by sme žiť jeden pre druhého, vážiť sa navzájom, rešpektovať sa, ľúbiť sa, lebo bez lásky je všade chlad. 
     K tejto téme mi napadá nespočetné množstvo myšlienok, no je ťažké ich tu všetky vtesnať. Toto bol môj pohľad na rodinu, môže sa stať, teda určite sa stane, že sa tu nájde niekto kto ma na celú záležitosť iný názor. Ak by dotyčný chcel, kľudne nech zanechá komentár pod príspevkom. 
     Žite šťastne vo svojej rodine, nehádajte sa a nevytvárajte si medzi sebou nezmyselné konflikty, nevytvárajte medzi sebou bezodné priepaste. Snažte sa byť jednotní, pevní ako Svätoplukové prúty. Chráňte si to vzácne puto, ktoré medzi sebou máte, lebo ak nie rodina, tak kto vám v živote najviac pomôže? 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kodaň

Kreativita level 100

Som introvert?