Pravda alebo lož?

Ahojte všetci moji priaznivci!
Po včerajšom prvom uverejnení článku som dostala samé dobré ohlasy hlavne od mojich kamarátov, no verím, že sa úvodný článok páčil aj tým, ktorých možno osobne nepoznám. Večer som vôbec nemohla zaspať a stále som rozmýšľala nad tým, v akom duchu sa bude niesť dnešný príspevok. A preto, prv než uzrú svetlo sveta blogy o cestovaní, knihách, filmoch a skupinách, som sa rozhodla napísať niečo všeobecnejšie nielen o situáciách do ktorých sa bežne dostávam ja ale verím, že aj vy ostatní.
Dnešný článok nesie názov "Pravda alebo lož", lebo práve v tomto uponáhľanom hektickom svete ľudia zabúdajú na úprimnosť voči druhým. Otázka však znie: Existuje vôbec pravda? Alebo je svet, aký ho poznáme, celý založený na klamstve a arogancii? Existuje niečo medzi pravdou a klamstvom? Niečo ako polopravda...? Ani na jednú z týchto otázok vám neviem poskytnúť jednoznačnú odpoveď. Každý z nás je jedinečný, unikátny, všetci zmýšľame rozdielne, preto vám nebudem tlačiť kaleráby do hlavy. Lebo odpoveď je vždy len na vás a ak nie, môžete sa ju pokúsiť nájsť v knihách, či však budete s odpoveďou spokojní, vám ja nedokážem zaručiť.
Celý svoj život som bola vychovávaná a vedená rodičmi k tomu, aby som si druhých ľudí vážila a bola voči nim úprimná. Sama veľmi dobre viem, že nie vždy sa to dá dodržať, lebo v živote sú chvíle, kedy by pravda mohla uškodiť nielen vám ale aj tým, ktorých máte radi. Väčšinou sa snažím podávať rodine a priateľom pravdivé informácie z môjho života, no niekedy si zvyknem pravdu prikrášliť. Myslím, že v tomto nie som jediná. Veľakrát sa mi už stalo, že som klamala a vodila niekoho za nos a skôr či neskôr sa pravda vyplavila na povrch a dolapila ma v tej najnevhodnejšej chvíli. Odvtedy si radšej dávam každý Silvester predsavzatie, že vždy a za každých okolností budem hovoriť len a len pravdu. A pre istotu, ak nechcem s farbou von, nechám si to ako tajomstvo hlboko v mojej mysli. Časom na to možno zabudnem.
Jedinou mojou nevýhodou je naivita a to, že vnímam svet cez ružové okuliare. Snílek ako vyšitý. Vekom a skúsenosťami však postupne prichádzam na to, že vo svete nežijú len dobrí ľudia, ale že sa sem tam niekde vyskytne jedinec, ktorý vám chce jednoducho uškodiť. Určite ste sa už s niekým takým vo svojom živote stretli. Za každú cenu sa snaží položiť vás na totálne dno, ohovára vás, osočuje, a šíri o vás nepravdivé informácie. Dostáva vás do trápnych až vrcholne nepríjemných situácii, z ktorých neviete vykorčuľovať. A ak sa nebodaj dostanete do nejakého väčšieho konfliktu, je ťažké dokázať, kto z vás má pravdu. Takýchto ľudí nikdy nepochopím. Nie som tu preto, aby som niekoho z vás súdila, to nie. Len vás pekne prosím, ak aj niekto z vás, kto práve v tejto chvíli číta tieto riadky má takéto správanie, zamyslite sa nad sebou, skúste si prehodnotiť svoj život a spýtajte sa sami seba, či to má vôbec zmysel, či z toho máte potešenie... Ak bude odpoveď záporná, snažte sa zmeniť svoj prístup k životu, lebo ako sa hovorí: život máme len jeden, nik z nás tu nebude večne, preto žime tak, aby na nás mohli ľudia v dobrom spomínať a aby sme sa nemuseli sami za seba hanbiť.
Fúha nejako som sa rozpísala :D. Záver sa teda pokúsim skrátiť. Všetci máme právo konať slobodne. Vždy si preto vyberte to, čo sami považujete za správne, neriaďte sa tým, čo vám povedia iní a ak sa náhodou nebudete vedieť rozhodnúť, nahliadnite do svojho vnútra, sami v sebe nájdete najlepšieho poradcu. Neklamte druhých, lebo klamete sami seba.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kodaň

Kreativita level 100

Som introvert?